Понедельник, 25 октября
Shadow

Медики розповіли про несподівану користь приготованих помідорів

Помідори в приготованому вигляді представляють ще більш значну користь для організму, ніж сирий овоч. Міститься в продукті лікопін важливий для здоров’я кісток, а також допомагає скоротити ризик раку легенів і простати.

Медики розповіли про несподівану користь приготованих помідорів

Органічно вирощені помідори містять на 55% більше вітаміну С і на 139% більше фенольних, ніж неорганічні, виступаючи суперпродукт. Вони багаті вітаміном С, лютеїном і зеаксантином, вітаміном К, В, міддю, калієм і марганцем. Крім того, продукт володіє протираковими властивостями, що забезпечують флаванолы, рутин, кемпферол, кверцетин. У складі помідорів можна знайти кавову, ферулову і кумарову кислоту. Лікопін, який виступає антиоксидантом, що надає помідорів їх червоний колір, зводить до мінімуму ризик розвитку раку і серцевих захворювань.

Читайте также:   «Серце моє, не щему»: Кардіологи пояснюють, як розпізнати серцево-судинні захворювання

Це одна з тих рідкісних ситуацій, коли приготовлена їжа набагато корисніше, ніж сира. Вчені виявили, що готування томатів протягом півгодини при температурі 190,4 градуси за Фаренгейтом збільшила вміст лікопену на 35%. У той же час процес приготування знижує рівень вітаміну С в продукті, але підвищує кількість антиоксидантів на 62%.

Читайте также:   На Волині маленька дівчинка померла від передчасного старіння

Однак є й протипоказання. У консервованому овоче міститься юисфенол-A (BPA), він може проникати у томати з-за високої кислотності останніх. Краще всього використовувати свіжі помідори або упаковані в скляну тару. Оскільки сирі овочі мають у складі лектини з високим вмістом цукру, вони можуть призвести до збільшення ваги, запалення і негерметичності кишечника.

Читайте также:   Вчені назвали три головні ознаки швидкого старіння - ознаки старіння, ранньо старіння, симптоми

Источник: newsyou.info