Понедельник, 13 июля
Shadow

Медики розповіли про корисні властивості квашеної капусти

Медики розповіли про корисні властивості квашеної капусти

Традиційна закуска полюбилася багатьом народам не лише за свій смак, але і за надзвичайну користь.

Про це пишуть ЗМІ.

Під час квашення виробляється природний консервант – молочна кислота. Цей процес пов’язаний з бродінням кисломолочних бактерій, який зараз носить сучасну назву – ферментація.

Процес ферментації широко застосовується у виготовленні різних продуктів: сири, кисломолочні напої, пиво, вино, хамон, прошутто, розповідає Марія Гункало.

Всі ферменти продукти: квашена капуста, огірки, кімчі, йогурт, кефір, чайний гриб (комбуча) і натуральний квас, багаті лактобактеріями і є природними пробіотиками. Зауважте, лактобактерії є не тільки в молочних продуктах, адже сама назва «лакто» пов’язано з продукцією молочної кислоти.

Читайте также:   Варикоз: симптоми, профілактика і лікування

Які корисні речовини є у квашеній капусті

Лактобактерії, які відіграють важливу роль в роботі кишечника, виробляють вітаміни і деякі амінокислоти. Орієнтовно в 1 порції капусти (142 грам) – 3 мільярди колонієутворюючих одиниць лактобактерій і близько 28 штамів, більше ніж у деяких пробіотиків.Квашена капуста багата вітамінами З, До, В, пектин, кальцій і залізо.Це низькокалорійний і багатий клітковиною продукт, який містить приблизно 19-20 ккал на 100 грам, що робить його дієтичним і одночасно поживним.

Читайте также:   Названі солодощі, які можна вживати навіть на дієті

Яка квашена капуста корисна

Марія Гункало радить віддавати перевагу непастеризованій, але охолодженої капусті і уникати консервантів. Також не потрібно додавати цукор, адже квашена капуста повинна містити в собі два основних інгредієнта – капусту і сіль.

Між тим, квашена капуста може бути небезпечним продуктом для деяких людей.

Медики розповіли про корисні властивості квашеної капусти