Весна вважається одним з найбільш небезпечних сезонів у році, коли організм людини найбільш схильний до стресів і простудних захворювань. Медики розповіли, що в цей період особливо важливо стежити за раціоном харчування, який повинен бути максимально збалансованим. Важливо не вживати шкідливі продукти, які знижують імунітет і провокують появу зайвих кілограмів.
Експерти назвали кілька продуктів харчування, що зміцнюють імунітет, захищають від простудних захворювань і допомагають зберегти стрункість. В першу чергу, в раціон необхідно ввести шпинат, який є чемпіоном за вмістом багатьох корисних речовин. Також у весняний час року організм має потребу у вітаміні Е, який можна знайти в різних насінні та горіхах. Фахівці рекомендують щодня вживати моркву, яка багата на бета-каротин. При цьому, за словами експертів, морква корисна як у свіжому, так і вареному або тушкованому вигляді.
Крім цього, мінімум 2 рази в тиждень необхідно вживати жирну морську рибу, багату кислотами омега 3. Користь здоров’ю приносять картопля і капуста. Що стосується капусти, то фахівці відзначають, що вона корисна абсолютно в будь-якому вигляді. Крім того, навесні бажано щодня вживати дуже багато зелені і солодкий болгарський перець. Також не потрібно відмовлятися від ягід, які в цей час року можна придбати в магазинах в замороженому вигляді.