Понедельник, 13 июля
Shadow

Медики: Антипригарна посуд «вбиває» організм

Медики: Антипригарна посуд «вбиває» організм

Вчені з США попередили, що речовини, які входять до складу антипригарного покриття сковорідок, можуть провокувати розвиток серйозних захворювань, зокрема цукрового діабету.

Про це пише Подробиці.

Співробітники Медичної школи в Нью-Йорку провели експериментальне дослідження, за підсумками якого підтвердили існуючі побоювання. В експерименті взяли участь добровольці, яких учених розділили на дві групи в залежності від частоти використання сковорідок.

Читайте также:   Ковбаса, вівсянка, яблука: названо продукти, різко підвищують апетит

«Багаторічний експеримент показав, що люди, які щодня готують їжу на сковорідці, частіше стають жертвами цукрового діабету другого типу. Діабет розвивається у них частіше на двадцять відсотків, плюс, у любителів готувати на сковорідці в цілому відзначається більш високий рівень цукру в крові», — розповідають американські вчені.

Вчені вважають, що вся справа в отруйних для людського організму антипригарних з’єднаннях, які застосовуються для виготовлення сучасної посуду. Тут, втім, потрібні додаткові дослідження, щоб говорити напевно.

Читайте также:   Зубні імпланти: особливості установки і порядок цін - імплантація зубів, імпланти ціни, Porcelain

Справа може бути ще і в тому, що прихильники смаженої їжі в цілому приділяють менше уваги якості свого харчування, і, відповідно, більше ризикують придбати метаболічний синдром і ожиріння, підсумком яких зазвичай стає розвиток цукрового діабету.

Нагадаємо, фахівці розповіли, якою сир і кому може завдати шкоди здоров’ю.