Медик спростував шкоди для здоров’я білого хліба і червоних сортів м’яса

Медик спростував шкоди для здоров'я білого хліба і червоних сортів м'яса

М’ясо червоних сортів вважається важким для перетравлення, дуже жирним і калорійним. Але це тільки якщо є його часто і у великих кількостях, а ось включати червоне м’ясо в раціон раз в тиждень – корисно.

Про це кореспонденту ГолосUA розповіла дієтолог Людмила Бабич.

Повністю відмовляючись від червоного м’яса, ми позбавляємо себе цілої групи поживних речовин і важливих мікроелементів.

«У раціоні повинні бути і легке куряче (так зване біле м’ясо і червоне (свинина, яловичина). До речі, свинина або яловичина (шматочки без жиру) не так вже набагато калорійніший, зате в червоному м’ясі в три рази більше заліза, яке легко засвоюється організмом, і в 3-4 рази більше цинку, який відповідає за опірність хворобам.

Читайте также:   Кофе борется с ожирением и диабетом - ученые

Щоб рівень холестерину не зашкалював, не варто зловживати жирною свининою і яловичиною, особливо смаженої. Краще тушкуйте, запікайте і відварюйте м’ясо», — порадила лікар.

До речі, не варто, навіть на дієті, повністю відмовлятися і від білого хліба, запевнила лікар.

Багато радять виключити його з раціону на користь житнього і хліба з висівками. Хтось звинувачує його в ожирінні, хтось взагалі каже, що він провокує розвиток діабету. Дійсно, у великих кількостях білий хліб, батони, булки шкідливі для фігури і здоров’я, але тонкий скибочку хліба кілька разів в тиждень за сніданком або обідом фігуру не зіпсує, а ось вітамінами і амінокислотами організм підживить.

Читайте также:   «Абсолютно не страшно»: Фахівець розповіла, як повинен проходити огляд у гінеколога - консультація гінеколога, огляд у гінеколога, відвідування гінеколога

«В білому хлібі міститься просто рекордну кількість рослинного білка з незамінними амінокислотами, цілий ряд необхідних мінералів (кальцію, заліза) і вітаміни групи B. Клейковина, що міститься в пшениці, потрібна для підтримання здоров’я і тонусу, а ще це речовина заважає розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань», — зазначила фахівець.

На жаль, в сучасному світі хліб не завжди виготовляється тільки з натуральних складових, так і інгредієнти не завжди якісні. Тому, рекомендує дієтолог, якщо хочете дійсно смачний корисний хліб – печіть його самостійно, так ви точно будете впевнені в його якості, до того ж завдяки сучасній техніці цей процес не вимагає ніяких зусиль.

Читайте также:   Ніколи не скинути вагу: Учені розповіли про небезпеку солі - сіль, солоні продукти, шкоду