Медик розповів, чим треба харчуватися, щоб звести симптоми алергії до мінімуму

Медик розповів, чим треба харчуватися, щоб звести симптоми алергії до мінімуму

Оскільки алергія та її симптоми безпосередньо пов’язані з імунною системою, важливо скорегувати свій раціон.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив алерголог Віктор Дробыч.

За словами фахівця, повністю убезпечити себе від прояву симптомів алергії без вакцинації досить складно, навіть якщо закритися в стерильній кімнаті. Тим не менше, ряд продуктів і правильний спосіб життя і режим допоможуть звести прояви алергії до мінімуму.

Для боротьби з вже виникли симптомами дуже важливі ненасичені жирні кислоти Омега-3. Це в основному, морепродукти і жирні сорти риби, велика кількість цієї речовини також перебувати в насінні льону, якими корисно присипати овочеві салати.

Читайте также:   Медики назвали перші ознаки проблем із печінкою

Перед періодом загострення алергії можна приймати крилевое масло або спеціальні добавки з астаксантином — каратиноидом, які мають антиоксидантні властивості.

Вкрай важливий у раціоні алергіка і вітамін D – речовина, яка допомагає позбутися від симптомів алергії і навіть астми. Його можна знайти в печінці тварин, яєчних жовтках, молочних продуктах, деяких сортах риби, ікри, водоростях.

«При алергії на пилок, яка є найбільш частою в цей час року, незамінними є пробіотики, які містять «дружні бактерії», що допомагають знизити неприємні відчуття. Вони стимулюють імунну систему, тому потрібно знайти в щоденному раціоні місце йогуртам з живими культурами. Саме цей продукт максимально швидко і «м’яко» забезпечує здорову мікрофлору кишечника і нормалізує роботу імунних клітин. Я завжди рекомендую включати їх в раціон, в ідеалі – самостійно робити закваски і йогурти. Це досить просто і набагато корисніше, ніж купувати вже готову продукцію в супермаркеті», — говорить фахівець.

Читайте также:   Все как по маслу: на чем жарить, чтобы не навредить здоровью?

При гострих проявах алергії потрібно їсти більше цибулі – в ньому міститься велика доза кварцетину. Це особливий антиоксидант, який допомагає пом’якшити запалення і зупинити вироблення гістаміну з імунних клітин. Якщо робота не дозволяє вам споживати цибулю, для поповнення «ресурсів» цієї речовини підійдуть яблука (обов’язково зі шкіркою) і міцний чорний чай.

Читайте также:   Тільки не всередину: Лікарі назвали головну користь горілки - горілка, користь для здоров'я, лікування

При боротьбі з алергією важливі пряні трави –розмарин, орегано, майоран, меліса, шавлія. Завдяки високому вмісту в них корисних масел, вони володіють яскраво вираженими протизапальними властивостями і швидко знімають частина алергічних симптомів, а при постійному вживанні можуть і зовсім звести їх до мінімуму.

Медик розповів, чим треба харчуватися, щоб звести симптоми алергії до мінімуму