Щоб вітаміни і поживні речовини засвоювалися «правильно», — повинні працювати злагоджено і внутрішні органи, особливо органи ШКТ.
Про це кореспонденту ГолосUA розповіла дієтолог Юлія Борисенко.
Порушення роботи печінки і хронічні захворювання не дозволяють організму засвоювати і використовувати отримані корисні речовини в повній мірі. У разі наявних недуг варто відвідати лікаря і пройти курс лікування і очищення організму.
Якщо хронічних хвороб печінки немає, налагодити її роботу допоможе простий рецепт: щодня вранці натщесерце випивати склянку теплої води з вичавленим в неї лимоном», -порадила лікар.
Для здоров’я шлунково-кишкового тракту, — а кишкові бактерії здатні самі виробляти вітаміни групи В, — потрібно вживати в їжу клітковину, причому щодня. Знайти її можна в висівках, запаренных (не проварених) в окропі.
Для очищення печінки і всього організму в цілому потрібно випивати протягом дня достатню кількість рідини – близько 2,5 літрів, краще більше. Причому чай, кави, газованих напоїв і вже тим більше пиво та інший алкоголь сюди не входять – від них взагалі краще відмовитися», — зазначила фахівець.
Правда, це не стосується зеленого чаю (в якому містяться вітаміни C, P, B2, K, PP, A, D і E), а також антиоксиданти, які уповільнюють процес старіння клітин і беруть активну участь в їх відновленні. Важливо пам’ятати, що чай не можна заливати окропом – це «вб’є» частина корисних речовин.