Люди починають переїдати з-за хронічного стресу.
Про це йдеться в книзі лікаря Андрія Беловешкина «Що і коли їсти. Як знайти золоту середину між голодом і переїданням».
За словами доктора, жителі мегаполісів схильні двом видам стресу – гострого і хронічного. Саме хронічний виробляє надмірну кількість гормону греліну, який провокує сильний голод.
Чим ближче до вечора, тим більше греліну в організмі, тим вище втому і тим більше бажання смачно поїсти. Це призводить до переїдання.
А. Беловешкин підкреслив, що гормон грелін посилює збудження нервової системи. І люди починають їсти на ніч, об’їдаючись, щоб заснути. Хтось «заспокоює» нервову систему алкоголем.
Але якщо вживати алкоголь і кофеїн, греліну менше не стане, попереджає лікар.
Як підкреслив А. Беловешкин, ризик переїдання зростає, якщо люди знаходяться під впливом синдрому незадоволеності. Як правило, вони відчувають, що їх життя проходить нецікаво, і щоб впоратися з нудьгою, вони багато їдять, включаючи в раціон багато жирного, солодкого, калорійного.
Раніше ми повідомляли, що для здоров’я імунної системи потрібен один популярний овоч.
Лебедєва