Лікарі розповіли, скільки часу можна зберігати продукти в холодильнику

Лікарі розповіли, скільки часу можна зберігати продукти в холодильнику
Як виявилося, в холодильнику може приховуватися велика небезпека. Мова йде про продукти з простроченим терміном придатності, невидимою цвіллю, а також тих, що вже давно втратили свої корисні властивості. Тому, необхідно знати, скільки саме часу той, чи інший продукт може перебувати в холодильнику і не стати чимось схожим на біологічну зброю.

М’ясо і птиця
Свіже м’ясо у вигляді вирізки, стейків, або відбивних, слід зберігати в холодильнику не більше п’яти діб. А ось приготовлені м’ясні продукти можна спокійно зберігати в холодильнику 3-5 діб, в залежності від способу їх приготування.
Зате з фаршем зовсім інша історія. Якщо господиня приготувала його сама, фарш може зберігатися в холодильнику не більше двох діб. Придбаний фарш, і взагалі, краще не класти в холодильник, а відразу братися за його приготування.

Читайте также:   Віртуальний секс під час карантину: правила і чому це нормально

Молочні продукти
Відкрита пляшка з молоком, кефіром, або якимось іншим молочним, або кисломолочним продуктом була відкрита, то зберігатися в холодильнику вона може не більше трьох діб. Домашній сир або сир в заводській упаковці, залишається свіжим протягом лише трьох днів. Після закінчення цього часу, сир краще взагалі не вживати.
Довгожителем серед молочних продуктів вважається сир. Його можна зберігати в холодильнику близько трьох тижнів, після чого вживати і не боятися за своє здоров’я. А якщо попередньо загорнути сир в пергаментний папір, то термін його зберігання збільшитися вдвічі.

Читайте также:   «Здоров'я всього організму»: Медики розповіли, навіщо людині висипатися - здоровий сон, повноцінний сон, навіщо людині висипатися

Яйця
Для початку слід нагадати, що отруєння яйцями дуже небезпечна для людського здоров’я. Тому за свіжістю даного продукту необхідно ретельно стежити. Якщо зберігати яйця біля основної стінки холодильника, то вони можуть залишатися свіжими протягом 3-5 тижнів. Однак, виробники холодильників, чомусь, вважають за краще створювати спеціальні «яєчні» відсіки безпосередньо на дверцятах, що значно скорочує термін експлуатації цього продукту.

Фрукти і овочі
Хрестоцвіті і водянисті овочі можна зберігати в холодильнику не більше тижня. Мова йде про огірках, брокколі, шинку, перець і т. д. А от буряк і моркву пробудуть в холодильнику близько двох тижнів. Після цього вони стануть непривабливими і зморщеними, а значить, позбавленими своїх корисних властивостей.

Читайте также:   Медики назвали несовместимые лекарственные препараты

Ковбаса
Якщо ковбасний виріб вже було распаковано, то термін його зберігання скорочується до 3-5 днів. Продукти, герметично закриті, здатні зберігатися в холодильнику до двох тижнів. Читайте також: Названо небезпека аґрусу.