Поганий настрій? З’їж шоколадну цукерку. Фахівці заявили, що темний гіркий шоколад можуть захистити організм від розвитку деяких захворювань. Про це повідомляє replyua.net, посилаючись на «Сегодня».
Шоколад — самий популярний десерт у світі. Щорічно покупці витрачають 7 мільярдів доларів на це ласощі, а пік продажів приходиться на кінець осені. Дослідники приписують цьому продукту магічні і цілющі властивості, то лякають «шокоголиков» неприємними побічними діями. Доктора перераховують корисні властивості шоколаду: допомагає запобігти появі сезонної хандри, оскільки при вживанні шоколаду виробляються «гормони радості» — ендорфіни; знижує ризик інсульту та інфаркту; корисний для профілактики тромбообразований; нормалізує стан флори і тим самим знижує ймовірність запалення в судинній стінці і ризик інсульту; корисний у профілактиці розвитку цукрового діабету.
Існує безліч домислів щодо користі і шкоди шоколаду. Ті, хто одержимий ідеєю схуднення, зазвичай в першу чергу викреслюють саме його з переліку дозволених продуктів. Але такий суворий підхід не цілком виправданий — розумне вживання шоколаду не зашкодить фігурі.