Четверг, 4 июня
Shadow

Лікар розповів, у якій послідовності варто вживати страви

Лікар розповів, у якій послідовності варто вживати страви

Звичка починати обід з салатів – не сама правильна.

Про це кореспонденту ГолосUA розповіла лікар Вікторія Савицька.

Традиційно при зустрічі гостей, під час свят і застіль, першим на стіл ставлять салати і холодні закуски. Тим не менш, фахівці впевнені, що починати прийом їжі з цих страв далеко не завжди корисно, а, наприклад, при ряді захворювань органів травлення, гастриті і повішеною кислотності це і зовсім заборонено.

«Овочі вбирають шлунковий сік, — говорить фахівець, — адже клітковина — це сорбент. В результаті, після салату погіршується процес переварювання м’яса. Куди раціональніше почати обід із супу або нежирного м’ясного бульйону — вони підсилюють приплив крові до шлунку, що допоможе швидкому переварюванню їжі і врятує від переїдання», — радить лікар.

Читайте также:   Чому виникає сильна смуток під час похмілля

Салати ж чудово поєднується з м’ясними стравами в якості гарніру, з рибою або морепродуктами. А ось від каш, картоплі або макаронних виробів в обід краще відмовитися. Особливо якщо ви вже з’їли перше блюдо, інакше шлунок буде перевантажений величезною кількістю різноманітної їжі, на перетравлення якої піде чимало часу і сил», а ви в цей час будете відчувати сонливість, тяжкість і небажання що-небудь робити», — каже лікар.

Читайте также:   Дієтологи назвали прості способи для спалювання жиру без вправ

При цьому експерт не має нічого проти того, щоб запивати їжу під час їжі, хоча деякі дотепер вважають, що це шкідливо.

«Якщо мова йде про чистій воді, а не про солодкі соки, алкоголь або каву, то це зовсім не так. Існує думка, що, запиваючи їжу, ми розбавляємо шлунковий сік і навіть сприяємо розвитку гнильних процесів в кишечнику. Насправді ж, рН в шлунку, якщо ви не вживаєте ніяких препаратів і не маєте проблем зі здоров’ям, завжди залишається постійним. Коли ми п’ємо, відділяється більше слини і жувати стає комфортніше. Просто не пийте занадто багато, а полстаканчика чистої негазованої мінералки однозначно не зашкодить», — зазначила лікар.

Читайте также:   Вчені назвали користь гарячого шоколаду для літніх людей

Лікар розповів, у якій послідовності варто вживати страви