Понедельник, 25 октября
Shadow

Лікар: морська капуста підвищує опірність організму вірусам

Лікар: морська капуста підвищує опірність організму вірусам

Водорості чудово забезпечують організм всіма необхідними для зміцнення імунітету мікроелементами.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар Вікторія Савицька.

У холодну пору року організму потрібно більше сил і вітамінів, а також мікроелементів, які підтримають злагоджену роботу всіх органів і систем, а також підвищать опірність сезонних хвороб та вірусів.

Для того, щоб забезпечити організм потрібними речовинами, достатньо щодня включати в раціон корисні і цінні мікроелементами продукти, в першу чергу, сезонні овочі і коренеплоди.

Читайте также:   Лікарі розповіли про небезпеку кави: буде ожиріння

«Бажано хоча б кілька разів на тиждень включати в свій раціон листову і морську капусту. Це цінне джерело вітамінів С, В1, В2, фолієвої кислоти, калію, кальцію, цинку, міді, заліза. У квашеній капусті, крім вищеназваного, містяться цінні кисломолочні бактерії, які допомагають травленню, але врахуйте, що людям, які страждають від проблем з підшлунковою, квашена капуста протипоказана», — розповіла лікар.

Читайте также:   Медики назвали унікальний метод для відновлення імунітету

Незамінні в раціоні також морква та ріпа. Ці корисні овочі повинні стати щоденним доповненням до основних страв у простудний сезон, так як активно допомагають організму боротися з різними захворюваннями.

«Редиска містить безліч мінералів і вітамінів і тому відмінно стимулює захисні сили організму. Те ж саме можна сказати і про ріпу,– відмінне джерело вітамінів С і РР, клітковини, калію, фолієвої кислоти», — запевнила лікар.

Читайте также:   Медики розповіли, кому не рекомендується їсти часник