Вчені Тяньцзінського університету в Китаї розробляють потенційну пероральну вакцину від коронавіруса на основі пекарських дріжджів.
Про це повідомляє газета Хуаньцю шибао.
Для виготовлення вакцини в якості основи використовувалися пекарські дріжджі (лат. Saccharomyces cerevisiae) і S-білок (Spike-білок) нового коронавіруса.
Зокрема, вчені виявили протективный антиген RBD-FP для матричних білків коронавіруса (спайк-білків), що грає ключову роль у проникненні збудника в клітини організму і його відтворення всередині них.
З цієї причини дію вакцини ґрунтується на стимулюванні вироблення природних антитіл в організмі. Вакцина активізує імунні процеси, в тому числі в слизовій організму, що робить його природний захист підготовленої до протидії інфікування коронавірусом.
Як зазначив професор Хуан Цзиньхай, вакцину можна приймати в таблетках як інфікованим коронавірусом, так і здоровим людям у профілактичних цілях. Він також підкреслив, що процес тестування вакцини, початок виробництва і її надходження на ринок займе багато часу. Сам він вже прийняв чотири порції вакцини і не зафіксував ніяких побічних ефектів.
Раніше посол КНР в РФ Чжан Ханьхуэй розповів, що в Китаї знайшли старе ліки, ефективно діє проти коронавіруса, це «хлорохіну фосфат, кілька десятків років застосовуваний від малярії».
«Також є старе ліки радянського виробництва. Поки два ліки вважається більш ефективними, — сказав посол. — Найефективніші способи — європейська медицина в поєднанні з китайської».