Четверг, 6 августа
Shadow

Кандидат медичних наук розповів про важливість дотримання порядку страв у харчуванні

Дотримання порядку страв в їжі просто необхідно, так як неправильна їх послідовність — перший крок до розвитку інфарктів та інсультів. Про це розповів кандидат медичних наук, фахівець зі здорового способу життя Андрій Беловешкин.

Кандидат медичних наук розповів про важливість дотримання порядку страв у харчуванні

Він підкреслив, що ендокринна система ШЛУНКОВО-кишкового тракту, в якій об’єднані особливі клітини, що виробляють глюкагоноподобный пептид (GLP-1) по-різному реагує на порядок страв, навіть при однаковому їх складі.

Читайте также:   Жуйку можна ковтати – медик розвіяв поширений міф

Саме від порядку страв залежить правильна вироблення цього гормону.

Наприклад, якщо ви їсте овочі перед прийомом вуглеводів, рівень глюкози в крові підвищиться. Якщо ви віддаєте перевагу спочатку вживати білкові продукти, то так ви покращуєте глікемічний контроль.

Так відбувається з будь-якими стравами. Наприклад вживаючи першим, припустимо, оливкова олія, глюкоза не підвищується.

Читайте также:   Названі лякаючі причини відсутності апетиту: що потрібно знати

За словами Беловешкина, існує правило ідеальної послідовності трапези при якій шлунок повільніше спорожняється і довше людина відчуває ситість. Тому спочатку треба їсти салат із зеленню, овочами і оливковою олією, потім білкову їжу, і лише після цього можна поласувати фруктами або солодким десертом.

Источник: newsyou.info