Четверг, 24 сентября
Shadow

Італійські вчені знайшли зв’язок між шоколадом і роботою мозку

Італійські вчені знайшли зв'язок між шоколадом і роботою мозку

Вчені довели користь шоколаду для мозку. Виявляється, люди, які часто вживають цю солодкість мають відмінну пам’ять.

Про це пишуть ЗМІ.

У шоколаді містяться флавоноїди. Саме вони, прийшли до висновку вчені, покращують роботу головного мозку і пам’ять людини.

Вчені з Італії з’ясували, що у випадку помірного щоденного вживання шоколаду значно зменшується ризик нейродегенеративних захворювань.

Читайте также:   «Залишилося жити лічені години»: експерти розповіли про небезпеку вживання риби в упаковці

Проаналізувавши ряд наукових робіт, дослідники оцінили наслідки гострого та хронічного впливу флавоноїдів (рослинних поліфенолів), які містяться у складі бобів какао, на активність головного мозку.

У дослідженнях запросили взяти участь добровольців. Протягом п’яти днів, або трьох місяців вони вживали напій какао або шоколадні плитки в малих, середніх та великих кількостях.

Результати вразили вчених. Виявилося, що флавоноїди, яких «хоч греблю гати» в темному шоколаді, підвищують рівень робочої пам’яті, яка визначає здатність тримати в розумі інформацію, потрібну, наприклад, для вирішення логічних завдань.

Читайте также:   Виявили раніше невідомі рецептори болю

При цьому, вчені нагадують, що надмірне вживання цього продукту може бути шкідливим.

Раніше медики назвали найбільш доступний фрукт для нормального функціонування мозку.

Італійські вчені знайшли зв'язок між шоколадом і роботою мозку