Холестерин в цих продуктах вб’є вас раніше часу — холестерин, захворювання серцево-судинної системи, споживання яєць

Холестерин в цих продуктах вб'є вас раніше часу - холестерин, захворювання серцево-судинної системи, споживання яєць
Як часто люди їдять на сніданок продукти, в яких міститься величезна кількість холестерину, самі того не підозрюючи. З одного боку, вони вже звикли до швидких і смачних сніданків, а з іншого боку – треба щось міняти, адже підвищений рівень холестерину в організмі може призвести до передчасної смерті. Вчені з американського Північно-Західного університету провели дослідження, в ході якого з’ясували, що люди, які дуже часто вживають в їжу яйця, схильні до серцево-судинних захворювань. Експеримент складався з 6 досліджень. Близько 35.000 чоловік погодилися прийняти в цьому участь на добровільній основі. Вони заповнили опитувальники-анкети з їх харчування, а після перейшли на «дієту», тривалістю 31 рік. Весь цей час вчені стежили за їх здоров’ям.

Читайте также:   Створили простий тест, який виявляє хвороба Паркінсона на ранній стадії

«Це повинен знати кожен чоловік»: Що таке холестерин? Холестеринові бляшки і рівень холестерину

У ході експерименту було виявлено наступне: якщо щодня вживати в їжу 300 міліграмів харчового холестерину, то підвищуються наступні показники: захворювання серцево-судинної системи – 17%, передчасна смертність – 18%. Добровольці, що вживають в тиждень близько 4 яєць мали такі завищені показники: ризик хвороби серця 6%, смерть – 8%. Ці цифри треба додавати до вже існуючої ймовірності хвороби і смерті.

Читайте также:   Схуднути без дієт можна після поліпшення мікрофлори – вчені

У зв’язку з приголомшливими результатами досліджень, лікарі настійно рекомендують знизити кількість споживання яєць , червоного м’яса, жирного масла, збитих вершків з високим відсотком жирності. Тим не менш, виключати ці продукти теж не рекомендується, так як крім холестерину там містяться важливі поживні речовини, такі як: амінокислоти, залізо і холін. Ці компоненти незамінні і вкрай важливі для продуктивної діяльності людини і підтримання його здоров’я. Пам’ятайте: ситно і смачно — не завжди означає, що це безпечно і корисно.

Читайте также:   Медики розповіли, які фрукти повинні входити в щоденний раціон харчування людини - вживання фруктів, користь фруктів, корисні властивості фруктів

Вчені розповіли про унікальній ягоді, знижує цукор і холестерин.