Вторник, 13 апреля
Shadow

Гіпертонікам на замітку: вчені з’ясували, який продукт знижує тиск — цукор, вживання цукру, медицина

Гіпертонікам на замітку: вчені з'ясували, який продукт знижує тиск - цукор, вживання цукру, медицина
Група дослідників, що представляють Університет Делавера, очолювана автором дослідження Шо Чінг Чаєм, зуміла виявити тісний зв’язок між додаванням цукру і такою поширеною в сучасному світі хворобою, як високий артеріальний тиск. Разом з тим, експерти встановили, яким чином вживання в їжу фруктів може знизити артеріальний тиск. З результатами нового дослідження ознайомило видання Nutrients.

Читайте также:   Як не зруйнувати сексуальне життя: 6 звичок, від яких варто відмовитися

Зокрема, експерти з’ясували, що є величезна різниця у процесі засвоєння організмом різних видів цукру. Висновок учених полягає в тому, що найбільше підвищення кров’яного тиску сприяють продукти з доданим цукром у вигляді фруктози, доданої в них в якості фруктового цукру або кукурудзяного сиропу. Найбільшою ж мірою продукти з подібним типом цукру впливають на рівень артеріального тиску у жінок в постменопаузі.

Читайте также:   Доктор Комаровський розповів про шкоду дитячої косметики

З урахуванням всього вищесказаного, автори радять замінити цукор фруктами, так як вони містять багато цінних елементів, включаючи клітковину, антиоксиданти, вітаміни, мінерали та інші біологічно активні речовини. Результати попередніх клінічних випробувань показали, що виноград, терпка вишня і чорниця також можуть знизити кров’яний тиск.