Фітотерапевти розповіли, як зміцнювати серце влітку і восени — здоров’я серця, зміцнення серця, як поліпшити роботу серця

Фітотерапевти розповіли, як зміцнювати серце влітку і восени - здоров'я серця, зміцнення серця, як поліпшити роботу серця
Київський фітотерапевт Анатолій Волошин впевнений, що літо та осінь – найкращий час, щоб заповнити нестачу вітамінів і мікроелементів в організмі. А якщо підійти до вибору продуктів грамотно, то можна не тільки поліпшити свій настрій і самопочуття, але і зміцнити серце. Про це повідомляє pharm-city.com.ua, посилаючись на «ТСН».

Для хорошої роботи серця, говорить фахівець, необхідний комплексний набір мікроелементів, особливо калію. Їх багато у фруктах – бананах, свіжих абрикосах, куразі, родзинках, фініки, інжир. Влітку потрібно їсти якомога більше яблук, груш, слив та всіляких ягід. Корисний для серця свіжовичавлений гранатовий сік, вівсянка, горіхи, оливкове масло. Не варто забувати і про рибу: лосось може ефективно знизити артеріальний тиск. Корисні для серця і інші види жирної риби: макрель, тунець, оселедець, сардина.

Читайте также:   4 серьёзных и сложно диагностируемых глазных заболеваний

Але є і те, від чого треба убезпечити себе сердечникам. «Перш за все, необхідно обмежити вживання жирної їжі. Жирна їжа згубно позначається на кровоносних судинах – вони втрачають свою еластичність і на стінках утворюються холестеринові бляшки. Також людям, які піклуються про своє здоров’я, потрібно виключити з раціону цукерки, тістечка, печиво і випічку, містять небезпечні для серця транс-жири», – говорить Анатолій Волошин.

Читайте также:   «Раку грудей точно не буде»: Комаровський дав важливі рекомендації - Євген Комаровський, медицина, поради