Понедельник, 21 июня
Shadow

Фахівець розповів, як зробити овочеві заготовки на зиму максимально корисними

Фахівець розповів, як зробити овочеві заготовки на зиму максимально корисними

При правильній обробці овочів і правильному зберіганні консервації, можна зберегти до 90% вітамінів, які містяться в плодах.

Про це кореспонденту ГолосUA розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич.

«При домашній консервації або солінні відбувається мінімальна втрата вітамінів і корисних для організму мікроелементів. Приміром, у засолених влітку огірках вміст вітаміну С в січні місяці становить більше 90%, і тільки до початку весни концентрація мікроелементів і вітамінів істотно падає. Але їх все одно більше, ніж в магазинних соліннях», — розповіла експерт.

Читайте также:   Ніколи не скинути вагу: Учені розповіли про небезпеку солі - сіль, солоні продукти, шкоду

Важлива умова: щоб ваша консервація була максимально корисною, в процесі її приготування нагрівання має бути мінімальним.

Домашня консервація, на відміну від магазинної, не вимагає спеціальних консервантів, — ними в даному випадку виступають сіль і цукор.

«На магазинних банках ставлять термін придатності близько 3 років, але домашню консервацію краще з’їсти до середини весни, а там вже і нові овочі-фрукти поступово почнуть з’являтися. Залишати її на кілька років немає ніякого сенсу, так як вітаміни з часом «випаровуються». До речі, щоб цей процес був більш повільним, намагайтеся мінімально подрібнювати овочі і фрукти, а краще взагалі обробляти їх цілком», — говорить фахівець.

Читайте также:   У кожної людини протягом дня відбуваються скачки тиску: що потрібно знати

Робити консервацію потрібно тільки зі свіжих незіпсованих плодів, з суворим дотриманням правил гігієни, розливаючи тільки в стерильну тару.