Четверг, 6 августа
Shadow

Експерти розповіли, як можна підтримувати імунітет в нормі

Експерти розповіли, як можна підтримувати імунітет в нормі

Щоб підтримувати імунітет в нормі, важливо скласти меню з використанням продуктів, що допомагають підвищити опірність інфекціям. Тоді застуди стануть дошкуляти вас рідше.

Про це пишуть Факти.

Червоний солодкий перець — прекрасне джерело бета-каротину, а за вмістом вітаміну С поступається лише шипшині. До речі, найвища концентрація вітамінів у ньому знаходиться поруч з плодоніжкою — у тій частині, яку ми зазвичай зрізаємо.

Морська риба багата вітамінами А і Е, а також білками. Вона містить цінну жирну кислоту омега-3. Багато вітаміну D також в червоній рибі. Нещодавні дослідження встановили, що люди з дефіцитом цього вітаміну хворіють частіше і довше.

Лимони, апельсини, мандарини, грейпфрути є незамінним джерелом вітаміну С, який благотворно впливає на організм і зміцнює імунітет. Крім того, у цитрусових багато фітонцидів. Ці натуральні біологічно активні речовини, подібно до антибіотиків, здатні справлятися з хвороботворними бактеріями, дозволяючи нашому організму перенести важкий час застуд і грипу. А ефірні масла цитрусових нормалізують сон, поліпшують настрій і допомагають боротися з симптомами осінньої хандри.

Читайте также:   Медики назвали продукти, від яких печінка «розквітне»

Морква підвищує опірність організму вірусам, допомагає при анемії або загальній слабкості. Особливо багата морква бета-каротином, нейтралізує токсини, які з’являються в крові, коли людина хворіє. Смачний і корисний морквяний сік. Якщо ж ви хочете використовувати моркву в якості гарніру, то для збереження корисних властивостей готуйте її на пару.

Мигдаль — джерело вітаміну Е. Група дослідників з Массачусетського університету (США) довела, що цей вітамін відіграє ключову роль у формуванні здорового імунітету. Він підтримує здатність клітин організму протистояти вірусам і бактеріям за рахунок зміцнення їх мембран. Разом з мигдалем можна включити в раціон і інші горіхи, гарбузове насіння, кунжут, насіння соняшника.

Читайте также:   Дієтолог розповіла, чим годувати дітей для зміцнення імунітету - Людмила Бабич, медицина, поради

Гарбуз багата бета-каротином. Він відповідає за утворення в організмі вітаміну А, який допомагає білкам регулювати правильне взаємодія між клітинами, що підсилюють опір імунної системи вірусів. У м’якоті гарбуза велику кількість вітамінів і мікроелементів.

Какао є концентрованим природним антиоксидантом, що містить Т-лімфоцити, які відповідають за специфічна імунна відповідь. Оптимальним какао-продуктом є гіркий шоколад, що містить мінімум цукру і жиру. Також шоколад активізує роботу мозку, покращує пам’ять, а ще він багатий теоброміном, який допомагає тримати серцевий м’яз в тонусі і використовується при лікуванні бронхолегеневих захворювань.

Читайте также:   Чому болить вульва і що з цим робити

Нагадаємо, раніше медик розповів, які продукти ефективно зміцнюють імунітет.

Експерти розповіли, як можна підтримувати імунітет в нормі