Воскресенье, 9 августа
Shadow

Експерти назвали плюси від споживання агрусу

Експерти назвали плюси від споживання агрусу

Липень — сезон смачною кисло-солодкої ягоди агрусу. Агрус (на укр. аґрус) відноситься до роду порічкових. Рослина Родом з Західної Європи і північної Африки.

Про це пишуть ЗМІ.

В диких умовах росте серед чагарників на схилах гір в Україні, Середній Азії, Південній Європі, Північній Африці, Північній Америці, на Кавказі. Агрус культивуються в країнах з помірним кліматом — на сьогодні відомо близько 1500 сортів.

Читайте также:   Тільки не восени: Лікар попередила про небезпеку дієт - Вікторія Савицька, дієта восени, небезпека

Ягоди агрусу можуть бути зеленими, жовтими і червоними, на смак кисло-солодкі. Плоди вживають свіжими або з ягід готують варення, джеми, конфітюри, желе, мармелад, начинку для цукерок, печуть пироги, варять киселі і компоти. Ягоду також використовують для ароматизації газованих алкогольних і безалкогольних напоїв. Аґрус на зиму сушать, маринують або засипають цукром.

Аґрус містить цукру, лимонну і яблучну кислоту, пектини. Він є багатим джерелом вітаміну С, також містить вітаміни А, В, P, фосфор, залізо, мідь, калій, кальцій, натрій, магній. За кількістю вітамінів, аґрус поступається лише смородині.

Читайте также:   Вчені розповіли, як схуднути на чотири кілограми за тиждень

Ягоди рекомендують вживати при порушенні обміну речовин. Агрус чинить на організм м’яку послаблюючу, сечогінну і жовчогінну дію. Також ягоди корисно їсти при серцево-судинних захворюваннях і ожирінні.

Між тим, раніше дієтологи назвали найкращий фрукт для сніданку.

Експерти назвали плюси від споживання агрусу