Четверг, 4 июня
Shadow

Експерти назвали плюси та мінуси вживання супів в

Експерти назвали плюси та мінуси вживання супів в

Супи є відмінне джерело вітамінів, завдяки рясному кількістю і різноманітністю овочів в рецептах. Незважаючи на те, що овочі проходять термічну обробку, стійкі до високих температур вітаміни групи В, А, Е, D і РР, 70% властивостей яких зберігаються.

Про це пишуть ЗМІ.

Так, поживна рідина курячого або овочевого бульйону легко вгамовує голод, а тому це блюдо незамінна для тих, хто стежить за своєю фігурою. При цьому організм насичується клітковиною, яка допомагає вивести шлаки і токсини.

Читайте также:   Доктор Комаровський розповів, як дезінфікувати одяг після вулиці

Такі супи швидко і легко засвоюються, організму не потрібно докладати багато зусиль, для того, щоб їх перетравити, тому супи важливо вживати при застуді. Звичайно, це не стосується наваристого борщу на декількох видах м’яса з салом.

Однак у цьому питанні є свої підводні камені. Деякі підприємці, вирощуючи тварина, годують його антибіотиками або гормональними препаратами, які при нагріванні потрапляють у їжу.

Читайте также:   Медик: на холоді важливо спробувати дихати плавно і тільки носом

Тому, щоб не нашкодити своєму здоров’ю супом, краще варити його на другому бульйоні: після закипання води з м’ясом, рідину потрібно повністю злити, знову залити чистою водою і приступати до приготування.

Важливо чергувати супи з твердою їжею. Якщо в раціоні будуть присутні тільки рідкі страви, при малих енерговитратах на їх пережовування і перетравлення, десна ослабнуть, що може призвести до випадання зубів, а органи ШКТ почнуть гірше виконувати свої функції.

Читайте также:   Велика небезпека для немовлят: Комаровський розповів про грип у малюків - Євген Комаровський, медицина, немовлята

Раніше дієтолог розповів, з чого повинен складатися сніданок худнуть.

Експерти назвали плюси та мінуси вживання супів в