Воскресенье, 9 августа
Shadow

Експерти назвали кращі натуральні замінники цукру

Експерти назвали кращі натуральні замінники цукру

Багато людей, які воліють корисну їжу, задаються питанням: чим замінити цукор, щоб не зіпсувати смак улюблених страв. У сучасному світі знайти хороший цукрозамінник – зовсім не проблема, головне-знати, чим один підсолоджувач відрізняється від іншого.

Про це пишуть ЗМІ.

Замінники цукру рекомендуються не тільки людям, які хворіють на діабет. Тим, хто не має серйозних проблем зі здоров’ям, варто якомога менше вживати цукор, адже він не тільки сприяє підвищенню вироблення інсуліну, але й стає причиною карієсу і порушення обміну речовин.

Стевія

Цей замінник є єдиним натуральним підсолоджувачем, який насичує організм не за рахунок цукрів, а завдяки солодкого і безкалорийному речовині – стевиозиду.

Принадність стевії в тому, що вона не має абсолютно ніякого впливу на рівень цукру в крові і практично не має протипоказань для вживання. До того ж у ній 0 калорій!

Багато експериментують зі стевією під час приготування печива і десертів, деякі воліють використовувати її в якості підсолоджувача для кави або чаю.

Стевія відмінно підходить в якості підсолоджувачів для напоїв.

Читайте также:   Названо продукти, які не можна їсти на голодний шлунок

Найчастіше стевія продається у вигляді таблеток або порошку. Також цей цукрозамінник можна купити у вигляді сиропу – він найкраще підходить для приготування десертів.

Кленовий сироп

Кленовий сироп — улюблені ласощі канадців

Цей підсолоджувач також входить в категорію корисних цукрозамінників, оскільки не містить ні консервантів, ні добавок. Його добувають в Канаді та США з концентрату кленового соку.

Кленовий сироп має приємний запах і аромат, в своєму складі містить марганець, цинк і рыбофлавин, який допомагає в метаболічних процесах.

Якщо ви ставите питанням, який цукрозамінник краще в кулінарії, зробіть вибір на користь кленового сиропу.

По-перше, він є універсальним улучшителем смаку. Наприклад, канадці варять пиво з кленового сиропу і навіть додають в овочеве рагу.

По-друге, кленовий сироп – відмінна альтернатива джемам або варення. Також цей підсолоджувач відмінно справляється з заміною цукру в десертах.

По-третє, він не потребує особливих умов зберігання – досить просто помістити його в холодильник.

Кокосовий цукор

Кокосовий цукор — відмінна альтернатива буряковому

Цей продукт є на 100% органічним. Виготовляють його з нектару суцвіть кокоса, який містить цинк, магній і залізо. Перевага кокосового цукру у тому, що він плавно підвищує рівень глюкози в крові, сприяючи виробленню гормону глюкагону, а той, у свою чергу, допомагає спалювати жир і покращує роботу серцево-судинної системи.

Читайте также:   Вчені назвали звички в їжі, від яких варто негайно позбавлятися

Зазначимо, що у складі кокосового цукру міститься близько 80% сахарози, тому його не можна назвати низкоуглеводным. До того ж цей продукт менш солодкий, ніж традиційні підсолоджувачі.

Сорбіт

Раніше сорбіт добували з горобини

Сорбіт виробляється в основному з кукурудзяного крохмалю, але раніше його добували з плодів горобини. Цей замінник цукру практично повністю засвоюється організмом, а калорійність його всього 9 одиниць глікемічного індексу.

Глікемічний індекс (ГІ) – це показник швидкості, при якій містяться в продукті вуглеводи підвищують рівень глюкози в крові. ГІ допомагає розділити вуглеводні продукти харчування на шкідливі і корисні.

Сорбіт має більш доступну вартість, ніж багато інші замінники цукру, також його використовують при боротьбі із запорами.

Мед

Мед — найдоступніший замінник цукру

Читайте также:   Лікар назвав головний симптом, який відрізняє коронавірус від грипу

Про користь меду знають усі. Багато ложками їли його з самого дитинства, а деякі розкрили корисні властивості і чудовий смак цього натурального продукту вже в дорослому віці.

Мед є самим доступним замінником цукру на сьогоднішній день. Цікаво, що люди почали вживати мед набагато раніше цукру.

У чому перевага меду перед цукром?

По-перше, мед відмінно задовольняє потребу в солодкому, тоді як цукор організм вимагає знову і знову.

По-друге, мед містить кальцій, залізо і вітаміни групи В, а останні, як відомо, просто необхідні для схуднення.

По-третє, люди, які регулярно вживають замість цукру мед, відзначають, що у них знизився відчуття втоми і суттєво покращився імунітет.

Раніше повідомлялося, що замінники цукру не приносять користі.

Експерти назвали кращі натуральні замінники цукру