Пятница, 20 мая
Shadow

Двічі не розігрівати: Медики розповіли про найбільш небезпечних продуктах — повторне розігрівання, страви, продукти

Двічі не розігрівати: Медики розповіли про найбільш небезпечних продуктах - повторне розігрівання, страви, продукти
Більшість господинь готують страви на кілька днів, проте медики попереджають, що деякі продукти ні в якому разі не можна розігрівати більше одного разу. Як інформує pharm-city.com.ua фахівці розповіли, які продукти не можна піддавати багаторазової термічній обробці. Зокрема, медики попередили про небезпеку страв з яєць.

Крім того, небезпеку представляє повторне розігрівання м’ясних продуктів і грибів. Страви з цих продуктів багаті білками, які при повторному нагріванні руйнуються, а сама їжа починає представляти небезпеку для шлунково-кишкового тракту, оскільки стає дуже важкою для перетравлення. Крім того, в білкових продуктах при повторному нагріванні накопичуються токсини і канцерогени. Медики впевнені, що регулярне вживання повторно розігрітих страв може призвести до розвитку онкологічних захворювань.

Читайте также:   Вірусологи ще на один крок наблизилися до знищення COVID-19

Крім цього, лікарі закликають відмовитися від повторного розігрівання буряків, картоплі та інших овочів, які вже проходили термічну обробку. Справа в тому, що більшість овочів при першій термічній обробці втрачають багато корисних речовин, а якщо їх розігріти ще один раз, вони стають абсолютно марними для організму.