Більшість господинь готують страви на кілька днів, проте медики попереджають, що деякі продукти ні в якому разі не можна розігрівати більше одного разу. Як інформує pharm-city.com.ua фахівці розповіли, які продукти не можна піддавати багаторазової термічній обробці. Зокрема, медики попередили про небезпеку страв з яєць.
Крім того, небезпеку представляє повторне розігрівання м’ясних продуктів і грибів. Страви з цих продуктів багаті білками, які при повторному нагріванні руйнуються, а сама їжа починає представляти небезпеку для шлунково-кишкового тракту, оскільки стає дуже важкою для перетравлення. Крім того, в білкових продуктах при повторному нагріванні накопичуються токсини і канцерогени. Медики впевнені, що регулярне вживання повторно розігрітих страв може призвести до розвитку онкологічних захворювань.
Крім цього, лікарі закликають відмовитися від повторного розігрівання буряків, картоплі та інших овочів, які вже проходили термічну обробку. Справа в тому, що більшість овочів при першій термічній обробці втрачають багато корисних речовин, а якщо їх розігріти ще один раз, вони стають абсолютно марними для організму.