Напевно, кожна жінка замислювалася про те, чим напхана курка, з якою вона збирається приготувати бульйон. І ні для кого не секрет, що виробники хитрують, намагаючись швидше виростити курку — іноді її годують гормонами або антибіотиками.
Про це кажуть дієтологи, передають ЗМІ.
Розберемося, як мінімізувати шкоду від такого м’яса для людського організму.
Більшість фахівців не рекомендують використовувати перший бульйон, що залишився після варіння курки, тому що більша частина токсинів потрапляє з м’яса у воду. Тому радять дочекатися закипання води і замінити її на нову.
Якщо будете смажити курку, обов’язково позбавтеся від всіх внутрішніх органів і шкірки, бо в ній залишається також багато шкідливих речовин.
При цьому можна не тільки курку очистити від шкідливого, але й одночасно її замаринувати. Для цього слід приготувати розчин з 3-4 столових ложок солі на літр води і двох ложок лимонного соку. Після того, як все це ретельно перемішається, покладіть птицю в розчин на 2-3 години.
Деякі, до речі, радять промивати курку мінералкою.
Нагадаємо, вчені знайшли спосіб зцілення автоімунних захворювань.