Суббота, 16 января
Shadow

Дієтологи розповіли, як формувати свій раціон з урахуванням фобій

Дієтологи розповіли, як формувати свій раціон з урахуванням фобій

Якщо формувати свій раціон з урахуванням того, що у людини можуть бути фобії – стійкі страхи, — то можна буде разработь індивідуальне меню, яке буде «працювати» виключно на зміцнення вашого здоров’я, а не навпаки.

Про це кажуть дієтологи, передають ЗМІ.

Отже, є стійкі страхи щодо їжі, які можуть позбавляти вас можливості харчуватися здоровою їжею.

Так, розрізняють, припустимо, страх грибів (микофобию). Безпосередньо з грибами це не пов’язано – цей страх має більше відношення до землі, бруду, в якій гриби ростуть. І цей страх тягне харчове розлад у вигляді паніки і тахікардії.

Читайте также:   Експерти назвали продукт, який сприяє посиленню потенції

Ще є люди, які бачать тільки м’ясо (карнофобия), їм вже стає погано: крутиться голова, нудить, можуть бути болі в грудній клітці.

Крім того, ще один сильний страх – ацерофобия – породжує побоювання щодо їжі з кислим смаком. Людина бачить або пробує кислу їжу і відчуває себе хворим.

Люди, які бояться овочів, страждають лаканофобией, кажуть дієтологи: людина не може себе змусити їсти овочі.

Читайте также:   Чи є в Україні епідемія туберкульозу

І один з найважчих страхів це боязнь ковтання: навіть якщо їжа вже в роті, її важко проковтнути. Почуття страху, паніки долають людини і він сильно від цього страждає: в раціоні може не вистачати овочів і вітамінів, але проковтнути таку їжу дуже страшно.

Раніше ми повідомляли, який спосіб оновлення застарілих м’язів придумали вчені.

Читайте также:   Лікарі розповіли, як позбутися від жиру на животі

Також ми писали про напої, які прискорюють старіння чоловіків.

Дієтологи розповіли, як формувати свій раціон з урахуванням фобій