Якщо формувати свій раціон з урахуванням того, що у людини можуть бути фобії – стійкі страхи, — то можна буде разработь індивідуальне меню, яке буде «працювати» виключно на зміцнення вашого здоров’я, а не навпаки.
Про це кажуть дієтологи, передають ЗМІ.
Отже, є стійкі страхи щодо їжі, які можуть позбавляти вас можливості харчуватися здоровою їжею.
Так, розрізняють, припустимо, страх грибів (микофобию). Безпосередньо з грибами це не пов’язано – цей страх має більше відношення до землі, бруду, в якій гриби ростуть. І цей страх тягне харчове розлад у вигляді паніки і тахікардії.
Ще є люди, які бачать тільки м’ясо (карнофобия), їм вже стає погано: крутиться голова, нудить, можуть бути болі в грудній клітці.
Крім того, ще один сильний страх – ацерофобия – породжує побоювання щодо їжі з кислим смаком. Людина бачить або пробує кислу їжу і відчуває себе хворим.
Люди, які бояться овочів, страждають лаканофобией, кажуть дієтологи: людина не може себе змусити їсти овочі.
І один з найважчих страхів це боязнь ковтання: навіть якщо їжа вже в роті, її важко проковтнути. Почуття страху, паніки долають людини і він сильно від цього страждає: в раціоні може не вистачати овочів і вітамінів, але проковтнути таку їжу дуже страшно.
Раніше ми повідомляли, який спосіб оновлення застарілих м’язів придумали вчені.
Також ми писали про напої, які прискорюють старіння чоловіків.