Суббота, 19 сентября
Shadow

Дієтологи назвали продукти, які кухарі готують неправильно

Дієтологи назвали продукти, які кухарі готують неправильно

Дієтологи розповіли, що існує ряд продуктів, які мають дуже корисні якості, але багато кухаря і господині готують їх неправильно, вбиваючи корисні речовини і вітаміни.

Про це повідомляє АН.

Фахівці назвали найбільш часті помилки при готуванні таких продуктів і овочів, як гречана крупа, бульби картоплі, морква і капуста, баклажани і інші.

Гречка
Всі ми звикли, що мами в дитинстві варять своїм чадам гречану кашу на молоці, вважаючи це корисним для дитини. Але фахівці пояснили, що це не так — гречку можна варити тільки на воді. Склад крупи містить багато заліза, а молоко кальцію. Ці два мікроелементи разом не засвоюються, тому найчастіше від гречаної каші на молоці можна отримати нетравлення шлунка, а не користь.

Читайте также:   Крапля олії чайного дерева або хвої захистить від грипу та застуди

Бульби картоплі
Багато кухаря і господині звикли очищати від шкірки будь-які бульби картоплі як молоді, так і старі. Але дієтологи запевняють, що шкірку молодої картоплі очищати не потрібно, адже саме в ній знаходяться корисні для здоров’я людини елементи. Виняток становлять позеленілі бульби, в яких багато отруйної речовини солонина. Такі бульби краще не їсти.

Морква
Цей овоч багатий лютеїном і бета-каротином, особливо благотворно морква впливає на зір. Але корисні речовини краще засвоюються, коли морква відварюють.

Капуста
Дуже популярний овоч краще засвоюється людським організмом і робить благотворний вплив на шлунково-кишковий тракт, коли його вживають в квашеному вигляді. У країнах Європи капусту готують разом з трудноусваиваемыми, смаженими і жирними м’ясними продуктами. Корисний ефект досягається за рахунок молочної кислоти і вітаміну C.

Читайте также:   Дослідження: Коронавірус пошкоджує людські органи вибірково

Баклажани
Цей овоч не можна смажити, його можна запікати. При смаженні баклажани виділяють нітрати.

Мюслі і висівки
Ці продукти дієтологи не радять заливати молоком. Від взаємодії фитиновой кислоти з кальцієм продукт перетворюється в горючу суміш, яка є „бомбою“ для шлунка і дуже погано засвоюється.

Помідори
Помідори можна їсти як свіжими, так і вареними. Свіжі плоди томатів містять вітамін C, а варені помідори багаті лікопіном, який міститься в ліках при проблемах з ВСД (вегетативно-судинна дистонія).

Читайте также:   Відомі результати на коронавірус двох громадян Китаю, яких госпіталізували з "Борисполя"

Гарбуз
Всі корисні речовини гарбуза знаходяться в шкірці, але господині при приготуванні її зрізують. Дієтологи радять цей овоч запікати в духовці разом з шкіркою.

Раніше агроном розповів, які овочі вибирати для консервації.