Понедельник, 8 марта
Shadow

Дієтолог розповів, чому в сезон грипу небезпечно зловживати цибулею і часником

Дієтолог розповів, чому в сезон грипу небезпечно зловживати цибулею і часником

У сезон грипу популярність цих продуктів різко зростає, хоча і влітку вони користуються в українців незмінним попитом. Це відомі з давнини антиоксидантні, протизапальні і противірусні засоби.

Про це кореспонденту ГолосUA розповіла дієтолог Людмила Бабич.

Сірковмісні речовини, які у величезній кількості присутні в часнику і цибулі, захищають серце і судини, перешкоджають розвитку довгого списку хвороб і навіть виникнення раку.

«Цибуля і часник допомагають при грипі та застуді, а також є профілактикою цих хвороб. Але краще ними не зловживати, оскільки у великих кількостях вони викликають роздратування слизової, печію. Не кажучи вже про те, що мають дуже різкий запах і їх категорично не можна їсти перед важливими зустрічами, побаченнями, діловими переговорами», — нагадала фахівець.

Протипоказані часник і цибуля при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, гострому гастриті і хворобах нирок.

Часник розріджує кров, бо його ні в якому разі не можна вживати разом з медикаментами, що містять аспірин або іншими антикоагулянтами.

Дієтолог розповів, чому в сезон грипу небезпечно зловживати цибулею і часником

Читайте также:   Лікар розвіяв міфи про шкоду вживання чорного чаю