Четверг, 9 июля
Shadow

Дієтолог розповіла всю правду про шкоду і користь яєць

Дієтолог розповіла всю правду про шкоду і користь яєць
Незалежно від поширеної думки, яйця не підвищують рівень холестерину в крові. Справа в тому, що холестерин, що поставляється в організм у результаті вживання продуктів, не відкладається в судинах. Це робить тільки власний холестерин людини, який виробляє його печінку. І, до речі, яйця, навпаки, впливають на зниження рівня «поганого» холестерину.

— до складу яєчного жовтка входять фосфоліпіди, які є важливою частиною всіх біологічних мембран. Вони також вважаються прекрасними емульгаторами, тому їх постійно додають у соуси, фарш і тісто.
— яйця вважаються одним з найбільш цінних натуральних продуктів, оскільки сприяють підвищенню імунітету, ведуть боротьбу з несприятливим впливом навколишнього середовища, а також стресами та інфекціями.
— нормалізують обмін речовин в організмі;
— однак, яйця здатні викликати алергічні реакції. Буває так, що людина не може засвоювати тільки білок або жовток. Тому алергікам доводиться відслідковувати наявність яєць у всіх продуктах харчування;
— яйця слід вживати в їжу тільки після того, як вони пройшли ретельну термічну обробку. В іншому випадку можна «дістати» сальмонелу;
— яйця є джерелом повноцінного білка, а також вітамінів, мінералів і жирів. Читайте також: Названі перші симптоми розвитку цукрового діабету. pharm-city.com.ua

Читайте также:   Выгорание на работе. Как спастись от новой болезни