Четверг, 9 июля
Shadow

Дієтолог попередив про небезпеку від вживання вершкового масла

Дієтолог попередив про небезпеку від вживання вершкового масла

Вживання вершкового масла, яке містить додаткові компоненти, крім молока і сироватки, може бути небезпечним і довести до розвитку онкологічного захворювання – стверджує лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Римма Мойсенко.

Про це пишуть «Новини Ю».

За словами Римми Мойсенко, якісне вершкове масло повинно відповідати ГОСТу, не мати «дивного, загадкового» назви, відрізнятися простим складом, що містить молоко та сироватку.

«Якщо є додаткові інгредієнти то, швидше за все, олія містить трансжири, які змінюють конфігурацію хімічної формули жиру, викликають мутації, які ведуть до онкологічних хвороб», — сказала експерт.

Читайте также:   Вчені розповіли про нюанси правильного режиму сну

Мойсенко вважає, що рослинні жири, рослинна молоко, що зустрічаються в складі вершкового масла на упаковці, – це саме трансжири. Конфігурація хімічної формули жиру з-за них трансформується так, що не дозволяє при вживанні масла вбудуватися в клітинну мембрану – організм сприймає його як чужорідне тіло, запускає процеси мутації, пухлинних утворень.

«Будь-які токсичні елементи, які надходять в організм довгий час, діють за принципом «вода камінь точить». Вони, впливаючи на клітинному рівні, підключають процес мутації в геномі, що є поштовхом до розвитку онкологічної хвороби», — сказала дієтолог Мойсенко.

Читайте также:   Что такое подагра: симптомы, причины и лечение болезни

Смажити на вершковому маслі фахівець теж не радить, так можна нашкодити серцю. Смажити їжу краще на оливковій олії, зауважила лікар.

Нагадаємо, раніше медики розповіли, які саме овочі потрібно їсти, щоб налагодити гормональний баланс і роботу жіночої репродуктивної системи.

А також про те, який продукт знизить рівень інсуліну в крові.

Дієтолог попередив про небезпеку від вживання вершкового масла