Четверг, 9 июля
Shadow

Дієтолог назвав ТОП — 5 продуктів, які небезпечно їсти на сніданок

Дієтолог назвав ТОП - 5 продуктів, які небезпечно їсти на сніданок

Мюслі з родзинками, вівсяні пластівці, випічки вироби та інші продукти шкідливо їсти на сніданок.

Про це заявила лікар-дієтолог Ольга Деккер.

Вона розповіла, чому їх не потрібно вживати на голодний шлунок.

Вівсяні пластівці. За словами фахівця, якщо і є на сніданок вівсянку, то готувати її слід з геркулесу довгого варіння. Вівсяні пластівці, які вимагають просто додати окропу або готуються за лічені хвилини, володіють високим глікемічним індексом – це значить, вони швидко підвищують рівень цукру в крові, перш за все, тому що містять дуже велика кількість вуглеводів. Надлишки цукру, що виділяються під час таких сплесків, відкладаються в жирові запаси на животі і стегнах, підвищуючи ризик метаболічних порушень.

Читайте также:   Тіло людини може рухатися після смерті: деталі дослідження

Мюслі з родзинками. Дієтолог не радить їсти їх на сніданок з тієї ж причини – високий глікемічний індекс, надмірна насиченість вуглеводами. Після такої їжі досить швидко з’являється з’явиться сильне почуття голоду.

«В ізюмі у вісім разів більше цукру, ніж у свіжому винограді. Якщо через 15 хвилин ви не побіжите на тренування, то надлишки побіжать у ваші проблемні зони», — попереджає лікар.
Дріжджова випічка. Дієтолог каже, що вживання дріжджів натщесерце шкідливо – це може вести до здуття, провокувати більш серйозні порушення травлення. Деккер нагадала, що борошно вищого сорту містить чимало калорій – любов до здоби сприяє набору зайвої ваги.

Читайте также:   Чим насправді корисно червоне м'ясо

Свіжовичавлений сік. В ньому практично відсутня клітковина, замеляющая всмоктування вуглеводів і цукру – за цієї причини його пити натщесерце викличе потужний сплеск концентрації глюкози в крові.

Свіжі овочі. Дієтолог констатує: є їх шкідливо і протипоказано людям, що мають проблеми з шлунково-кишковим трактом. Овочеві кислоти можуть погано впливати на слизову оболонку, яка вже пошкоджена, – це підвищує ймовірність виникнення гастриту.

Читайте также:   Як безпечно копати картоплю: поради від Супрун

Нагадаємо, експерти назвали продукти, які можна їсти, коли заманеться.

Дієтолог назвав ТОП - 5 продуктів, які небезпечно їсти на сніданок