Дієтолог дав пораду, якими продуктами перекушувати, щоб вгамувати голод

Дієтолог дав пораду, якими продуктами перекушувати, щоб вгамувати голод

Чим більше стає холодніше на вулиці, тим складніше вгамувати апетит, тому щоб надовго наситити організм і обдурити почуття голоду фахівці радять включати в раціон продукти, що пригнічують апетит і забезпечують нас потрібними калоріями і мікроелементами.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила лікар-дієтолог Людмила Бабич.

Люди, що дбають про свою фігуру часто намагаються перекушувати чим-то не дуже калорійним. Але, як стверджують фахівці, калорійність продуктів і ситість, яку він дає – це дві різні речі, які далеко не завжди збігаються. А відмовляючи собі в багатьох продуктах і жуючи на обід листя салату, ми самі розпалюємо вовчий апетит.

Але, виявляється, варто включити в раціон правильні продукти або влаштовувати ними легкі перекушування між основними трапезами і ви надовго вгамуватися свій апетит, до того ж наситите організм корисними речовинами.

Читайте также:   Надмірне користування соціальними мережами завдає шкоди здоров'ю людини - социаоьные мережі, використання соціальних мереж, вплив соцмереж на здоров'я

«Перекушувати між основними трапезами потрібно правильними продуктами, які подавлять апетит і наситять організм потрібною кількістю активних речовин. Приміром, такий простий продукт, як картопля є дуже ситним, зате калорій в ньому значно менше, ніж у шматочку хліба. Мова, звичайно, йде про вареної картоплі, бажано в мундирах (так в ній зберігається набагато більше корисних речовин), але ніяк не про смаженої або картоплі фрі. Також можна запекти половинки картоплі в духовці – це прекрасний і смачний перекус, який до того ж сприятливо впливає на роботу серця. При цьому дієтологи наполегливо не рекомендують вживати картоплю разом з жирними сортами м’яса – таке поєднання дуже погано засвоюється і створює труднощі для шлунка.

Читайте также:   Аналіз крові: про що свідчать ваші показники

Прекрасним доповненням до обіду будуть морська капуста, цибуля, зелень, а замість перекусу груші — це продукти, що містять велику кількість йоду, який благотворно позначається на роботі щитовидної залози. Саме від щитовидки залежить обмін речовин, вона ж контролює апетит і, в кінцевому підсумку, вага.

Більше всього йоду в морепродуктах і морській рибі – включайте їх в свій раціон якомога частіше, і ви постійно будете відчувати себе бадьорою і ситою. Для людини, занятого розумовою працею, морська риба з овочами – кращий варіант обіду», — каже лікар.

Читайте также:   7 простих продуктів, які допоможуть зміцнити імунітет

Відмінний варіант для полуденка або перекусу перед обідом – овочі, особливо цитрусові. Самим вдалим вибором в сезон застуд будуть апельсини — по-перше, в них багато вітаміну З, по-друге, незважаючи на низьку калорійність, вони займають одне з перших місць у списку найситніших фруктів. А все тому, що в апельсинах багато клітковини, яка викликає відчуття ситості і позитивно позначається на роботі шлунково-кишкового тракту.