Понедельник, 25 октября
Shadow

Діабет, інсульт та інфаркт: Вчені з США назвали найнебезпечніший продукт — червоне м’ясо, вживання, наслідки

Діабет, інсульт та інфаркт: Вчені з США назвали найнебезпечніший продукт - червоне м'ясо, вживання, наслідки
Фахівці з Національного інституту раку США заявили, що існує продукт, що щоденне вживання якого різко збільшує загрозу розвитку цукрового діабету, а також серцево-судинних захворювань. Як передає pharm-city.com.ua вчені стверджують, що цим продуктом є червоне м’ясо. За їх словами, у людей, які щодня вживають цей продукт, в організмі накопичується гемове залізо.

Крім цього, любителі червоного м’яса можуть зіткнутися з надлишком нітритів і нітратів в організмі. У ході дослідження вчені проаналізували медичні дані півмільйона жінок і чоловіків старше 50 років. Експеримент тривав близько 16 років. За цей час вчені з’ясували, яку кількість червоного м’яса і риби вживали добровольці. З’ясувалося, що постійне вживання баранини, свинини і яловичини підвищувало ризик передчасної смерті на рекордні 26%. Всі м’ясоїди потрапили в групу людей з підвищеним ризиком розвитку захворювань легенів, печінки і нирок, інфекційних хвороб, хвороби Альцгеймера, інсульту, інфаркту, діабету та онкології.

Читайте также:   Експерт-сомнолог розповів, скільки людині потрібно часу для сну

Серед учасників дослідження, які вживали тільки рибу і біле м’ясо птиці, була набагато менше тих, хто страждав цими захворюваннями. У той же час дослідники підкреслили, що їхні висновки не означають, що кожна людина повинна відмовитися від вживання червоного м’яса. Цей продукт необхідно вживати кілька разів на тиждень тим, хто страждає анемією або займається важкою фізичною працею.

Читайте также:   Лікарі попередили: алергія на алкоголь небезпечна і може призвести до летального результату