Суббота, 8 мая
Shadow

«Чорний хліб дуже небезпечний»: Гастроентеролог назвав основні проблеми — чорний хліб, небезпека, шкода для здоров’я

«Чорний хліб дуже небезпечний»: Гастроентеролог назвав основні проблеми - чорний хліб, небезпека, шкода для здоров'я
Регулярне вживання чорного хліба може призвести до різних проблем, і міф про те, що темний хліб набагато корисніше білого, не відповідає дійсності. Як передає pharm-city.com.ua з посиланням на Аіф, така заява пролунала від лікаря гастроентеролога Олексія Парамонова.

«По харчовій цінності — складом, вмістом вуглеводів і калорійності — вони мало відрізняються. У чорному хлібі це житнє борошно, тому кінцевий продукт трохи кисліше і може провокувати загострення у людей, які страждають закидом шлункової кислоти в стравохід», — розповів лікар. Він зазначив, що регулярне вживання чорного хліба таїть в собі безліч небезпек. Зокрема, чорний хліб не буде сприяти схудненню, і він дуже небезпечний для людей з зайвою вагою. Темний хліб дуже калорійний і містить найбільш легкі вуглеводи, а також має високий глікемічний індекс. Це, в свою чергу, сприяє набору ваги, підвищення рівня цукру в крові та накопиченню шкідливих жирів в печінці.

Читайте также:   Мир глазами талантливых советских фотографов (ФОТО)

Однак найбільшу небезпеку представляє тільки що спечений чорний хліб. Свіжі хлібобулочні вироби дуже довго перетравлюються і можуть призвести до кишкової непрохідності. Раніше медики розповіли, що повністю відмовлятися від хліба не рекомендується, але потрібно включити в раціон виключно цільнозерновий хліб.