Понедельник, 13 июля
Shadow

Чому цинк допомагає при вірусах, в яких продуктах він є

Почему цинк помогает при вирусах, в каких продуктах он есть
Одним із дієвих способів захисту від вірусних захворювань є підвищення імунітету. Один з варіантів — підвищити рівень споживання цинку. Нестача цього мікроелемента може негативно позначитися на рівні метаболізму і істотно знизити імунітет. Цинк дуже важливий для нашого організму, він бере участь у синтезі білка, відновлення м’язів, затягування ран, стимулює імунну систему на боротьбу з бактеріями і вірусами, сприяє нормалізації травлення і регулює вироблення гормонів.

Клінічні дослідження показали, що регулярне надходження цинку в організм з першого дня захворювання істотно покращує загальну картину. Цинк прискорює відновлення організму і зменшує тяжкість перебігу хвороби. Медики припускаю, що цей макроелемент ускладнює поширення вірусів в організмі, завдяки стимуляції захисної оболонки на збудників інфекції і перешкоджає їх проникнення через дихальні шляхи.

Читайте также:   Фахівці спростували міф про шкоду жирів при правильному харчуванні

Які продукти потрібно включити в щоденний раціон, для підвищення рівня цинку в організмі? На першому місці за вмістом цинку, знаходяться устриці — 60 мг на 100г. Друге місце займає печінка теляти — 16 мг на 100г. Почесне третє місце дістається вугра, з показником 13мг на 100г продукту. Багата цинком і червоне м’ясо (яловичина, свинина і баранина) — у 100 г міститься приблизно 7-9 г цинку.

Цинк присутня не тільки в м’ясі, але і в продуктах рослинництва. Достатня кількість цього мікроелемента можна отримати з соняшникового, гарбузових і кунжутного насіння, сочевиці і соєвих бобів. В них міститься від 3,8 мг до 5,5 мг цинку на 100г продукту. Однак, потрібно брати до уваги один факт — цинк з продуктів рослинного походження, набагато гірше засвоюється в організмі, ніж той, який отримано з м’яса або морепродуктів.

Читайте также:   Медики розповіли, чому не варто їсти на ніч фрукти

Для підтримання імунітету на оптимальному рівні дорослому потрібно до 40 мг, а дитині до 20 мг цинку на добу. Слід розуміти, що надлишок цього мікроелемента, так само можуть завдати такої ж шкоди здоров’ю, як і його недолік. Тому важливо підтримувати необхідний баланс і не переходити на харчування виключно цинксодержащими продуктами. Вірним рішенням буде звернення за консультацією до медичного фахівця. На підставі отриманих результатів аналізів, врч зробить необхідні рекомендації і порадить правильний режим харчування.

Читайте также:   Гальмують старіння і захищають зір: дієтологи визначили найбільш корисні сухофрукти

Вам необхідний цинк: дієтолог розповіла, як захиститися від коронавіруса. pharm-city.com.ua

Читайте останні новини. Підпишіться на наш канал в Google новини