Суббота, 16 января
Shadow

Чому стало модно відмовлятися від коров’ячого молока і переходити на рослинну?

Чому стало модно відмовлятися від коров'ячого молока і переходити на рослинну?
Протягом багатьох сотень років корисні властивості коров’ячого молока відомі всім. Тим не менш, незважаючи на цей загальновідомий факт, багато хто вчені намагаються спростувати його і довести, що коров’яче молоко, насправді, не так корисно, як рослинна.

Нещодавно було проведено дослідження, результати якого показали, що більше половини американців відмовилися від вживання коров’ячого молока на користь рослинного. Але, чи справді такий вибір є правильним? Про це читайте в нашій статті.

Хто найчастіше відмовляється від вживання коров’ячого молока:
— люди, у яких була діагностована непереносимість лактози;
— вегани, які відмовилися від вживання продуктів тваринного походження;
— люди, які мають алергію на молочний білок.

Живильні властивості молочних продуктів:
— містять багато білка, кальцію, магнію та калію;
— є джерелом вітаміну B12 і D.
— є джерелом рибофлавіну і фолієвої кислоти.

Читайте также:   Як швидко і ефективно схуднути в ногах: названа найкраща дієта

Правильна альтернатива коров’ячого молока
Рослинне «молоко» прийнято вважати гарною альтернативою для людей, які з тієї або іншої причини відмовилися від вживання коров’ячого молока. Соєве, мигдалеве, рисове і кокосове молоко — це сік з горіхів, насіння, зерна і бобових.

Соєве молоко
Журнал «Science Science and Technology» опублікував дослідження, метою якого було проведення порівняння змісту рослинних молочних продуктів. Результати дослідження показали, що найкращою альтернативою коров’ячого молока вважається соєве молоко. Калорії, які є в коров’ячому молоці з пониженим вмістом жиру, виявилися повністю співставні з калоріями, що утримуються з соєвому молоці.

Читайте также:   «Знизити ризик серцевого нападу можна, правильно організувавши свій раціон»: Медики назвали найбільш корисні в цьому плані продукти - серцевий напад, раціон, знизити ризик

Мигдальне молоко
Цей продукт є прекрасним джерелом правильних жирів для серця, а також вітамінів Е і А. Однак, його калорійність значно нижче, ніж у коров’ячого і мигдалевого молока. На думку вчених, меншу кількість калорій свідчить про наявність у цьому продукті меншої кількості поживних речовин, включаючи білок. Тому, якщо людина постійно вживає мигдальне молоко, йому необхідно подбати про те, щоб організм почав потрапляти білок в достатній кількості.

Кокосове молоко
Ще одним з найбільш популярних видів замінник коров’ячого молока є кокосове молоко. У ньому також міститься мала кількість калорій, більшість з яких надходять саме від насичених жирів. Результати деяких досліджень свідчать про те, що насичені жири з кокосового молока не мають згубного впливу на рівень холестерину в крові. Білка і вуглеводів в даному молоці мало. Читайте також: Стало відомо, чому піт має неприємний запах, і як від нього позбутися

Читайте также:   Спалах смертельної пневмонії в Китаї: хвороба распространется по світу