Деякі батьки вважають, що холодна їжі шкідлива для малюків, тому вони підігрівають її. Приміром, підігрівають йогурт на водяній бані, щоб не застудити горло.
Експерт дитячого харчування Олександра Ситнова радить давати дітям є холодний і дуже холодний.
Читайте також: Затримка мовного розвитку: через що дитина не говорить
Таку їжу можна давати з початку прикорму. Дитина при цьому не захворіє.
Температура в роті 37°C. Вся їжа, що потрапила в рот, швидко нагрівається. Невеликі шматочки, при ретельному жуванні, або маленькі глотки дозволяють порції їжі або напою нагрітися в роті до комфортної температури.
Холодна їжа і напої можуть полегшити біль при прорізуванні зубів, біль у горлі.
Розбірливим в їжі дітям легше є холодне, ніж гаряче: чим холодніше їжа, тим слабкіше запах, а значить, легше спробувати.
via GIPHY
Гаряча їжа набагато небезпечніше холодної, так як може викликати опік щік, губ, мови. Шлунку не потрібно гаряче, йому цілком підійде їжа, яку підігріли до температури тіла.
Гаряча їжа не сприяє травленню, не покращує всмоктування корисних речовин з їжі.
Гарячі напої – не обов’язково частина їжі. Можна пити холодну воду. Їжа не перетвориться в грудку. Який не перетравиться, не пройде транзитом, не почне гнити.
Температура страви – це виключно питання смакових уподобань. Якщо дитина хоче їсти холодні макарони або холодний борщ, просить йогурт відразу з холодильника і не погоджується чекати – дайте йому таку можливість.
Це маленький вибір, який допоможе дитині відчути себе важливим.
via GIPHY