195
Переїдання небезпечно тим, що перевантажуються всі ферментні системи і травлення організму. Крім того, є ризик створення занадто великого тиску на клапани, які знаходяться між шлунком і дванадцятипалої кишкою і шлунком і стравоходом.
Про це в ексклюзивному коментарі для Здоров’я 24 розповіла лікар-гастроентеролог Медичного центру Medicover, кандидат медичних наук Христина Квіт.
Читайте також: Гіркота в роті: чому виникає і що робити
За її словами, в результаті переїдання може розвинутися недостатність клапанів органів травної системи з прогресуванням ускладнень.
Лікар-гастроентеролог
Христина Квіт
«Також, з-за неможливості організмом переварити за один раз велику порцію їжі, переїдання створює умови для розвитку дизбактеріозу кишечника – їжа туди надходить полупереваренная, і толку з неї організм не отримує».
За словами лікаря, відновити звичний режим харчування легко. Варто споживати необхідну для щоденного раціону кількість їжі.
Лікар-гастроентеролог
Христина Квіт
“Страви, які залишилися після святкування, краще не доїдати, бо це спровокує надмірне надходження калорій. Спробуйте готувати менше. А тим, що залишилося, поділіться з друзями, влаштувавши міні-свято на обідній перерві в робочому колективі».