Суббота, 27 февраля
Shadow

Будуть боротися з грипом: Лікар розповіла про корисні овочі — Вікторія Савицька, медицина, поради

Будуть боротися з грипом: Лікар розповіла про корисні овочі - Вікторія Савицька, медицина, поради
У сезон застуд дуже важко включати в свій раціон велика кількість фруктів і овочів, проте для заповнення дефіциту вітамінів в організмі можна вживати коренеплоди. Про це в коментарі виданню ГолосUA розповіла доктор Вікторія Савицька. Вона підкреслила, що коренеплоди сприяє підвищенню імунітету і можуть захистити від різних вірусів. Найбільш корисними коренеплодами медик називає ріпу і моркву. У сезон застуд вони повинні бути в раціоні щодня.

Читайте также:   Часник під подушкою — вирішення багатьох проблем

«Редиска містить безліч мінералів і вітамінів і тому відмінно стимулює захисні сили організму. Те ж саме можна сказати і про ріпу, це в добавок відмінне джерело вітамінів С і РР, клітковини, калію, фолієвої кислоти», — розповіла лікар. За її словами, в раціон необхідно включити часник. Цей овоч служить профілактикою простудних захворювань, і вживати його можна разом з м’ясом або гарнірами. А ще дуже корисним овочем вважається морська і листова капуста.

Читайте также:   Лікар розповів, які напої допомагають організму активно протистояти вірусам

Ще краще, якщо ви будете регулярно вживати квашену капусту. У капусті міститься залізо, цинк, фолієва кислота і рекордну кількість вітаміну C. Однак потрібно пам’ятати, що у квашеної капусти є протипоказання. Її не можна вживати людям з хворобами підшлункової залози.