Вчені з Лондона провели масштабне дослідження і встановили, що суп допомагає боротися з збудником малярії. У ході масштабного дослідження фахівці проаналізували зразки 50 овочевих і м’ясних бульйонів, які дуже часто вживають у різних країнах, щоб полегшити симптоми лихоманки і простудних захворювань.
При цьому експерти підкреслили, що взяли рецепти супів з кухонь різних країн світу, тому для їх приготування використовувалася маса самих різних інгредієнтів. Всі супи вчені заморозили, потім розділили на компоненти і перевіряли їх взаємодія з одноклітинними організмами. Виявилося, що кожен десятий представлений бульйон на 50% загальмував розвиток паразита і заблокував його розмноження. В інших варіантах бульйону поділ організму відбувалося швидше, проте вчені вважають, що на це могли вплинути жири в супі.
Втім, після вивчення всіх видів бульйону вчені так і не змогли відповісти на питання, який саме компонент запобігає розвиток паразита, однак було встановлено, що успішно бореться із збудником захворювання та овочеві і м’ясні бульйони. За словами фахівців, їм будуть потрібні додаткові дослідження, щоб детально вивчити це питання.