Багаторазові чайні пакетики шкідливі для здоров’я: дослідження


Багаторазові чайні пакетики шкідливі для здоров'я: дослідження

Поліпропілен, який використовується для створення багаторазових чайних пакетиків, може завдати шкоди ендокринної системи і збільшити ризик генетичних мутацій і пухлин.

Коли вода має температуру 40°C , ризик попадання токсичних речовин з пакетика збільшується. Проте коли люди заварюють чай, вода часто перевищує 95°C, пише Medical News.

Читайте також: Органічна їжа не корисніше звичайної: дослідження

Читайте также:   Чи ефективний дитячий крем для дорослих – несподівані факти

Вчені провели експеримент, в якому зімітували нормальні умови заварювання: промивали пластикові пакетики і нагрівали у воді. Використовуючи електронну мікроскопію, вони змогли підтвердити, що один пластиковий чайний мішок вивільнив приблизно 11,6 мільярда микропластиковых частинок і 3, 1 мільярда нанопластиковых частинок.

Багаторазові чайні пакетики шкідливі для здоров'я: дослідження

Екологічні чайні пакетики можуть бути шкідливими

Крім того, вчені досліджували вплив мікро — і наночастинок на планктони Daphnia magna, які ще називають водяними блохами. Виявилося, що після впливу мікро — і наночастинок, «водяні блохи» змінили свою поведінку і зовнішність.

Читайте также:   Чому виникає сексуальна тривога і чим вона загрожує