Похмілля – одне з найбільш неприємних явищ в святкові дні. Це стан людини, коли страшенно болить голова. Відбувається процес похмілля через отруєння речовинами, які виникають в результаті розщеплення алкоголю. Доцент кафедри анестезіології та реаніматології Буковинського державного медичного університету Сергій Акентьев, нарколог Олег Страшок і психолог Вікторія Скуратова розповіли, як правильно вживати алкоголь, щоб не було неприємних наслідків. Про це повідомляє «24 канал».
Доцент Сергій Акентьев радить перед вживанням алкоголю з’їсти одну чайну ложку вершкового масла з яйцем. Це захистить організм від швидкого сп’яніння. Ще він радить щільно повечеряти, підібрати відповідні вашому організму напої і не забувати пити потрібну кількість води. Психолог Вікторія Скуратова вважає, що міцний алкоголь рідше викликає похмілля і не варто змішувати різні напої, не варто запивати алкоголь газованими напоями. Нарколог Олег Страшок зазначає, що людині важливо виспатися, щоб краще себе почувати, а при відсутності такої можливості експерт не радить пити алкоголь.
І як би там не було, всі експерти вважають, що трапезувати і пити алкоголь – це не спосіб отруїти себе, а спосіб культурно провести час в колективі. Треба тільки знайти правильний підхід до цього процесу.